top of page

Fine art newborn shoot versus lifestyle newborn shoot


Ik maak twee soorten fotoshoots: fine art en lifestyle (documentaire). Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee shoots?

Er zijn aantal punten waar op ze verschillend zijn: locatie, tijd, leeftijd van de baby, setting.

Locatie

Een fine art shoot is een shoot in een studio of bij de klant thuis maar met een studio setting (achtergronden, props, enz.) Voor deze shoot is het belangrijk om voldoende ruimte en goed licht (daglicht of studiolicht) te hebben.

Een lifestyle shoot gebeurt altijd thuis, in jullie eigen omgeving. Het is heel leuk om een babykamer en alle mooie baby dingetjes die daar bij horen te laten zien. Er is zoveel liefde door de ouders in deze kamer gestopt. Het is ook leuk om andere kamers van het huis te laten zien zoals woonkamer, keuken, slaapkamer van de ouders (het bed waar het hele gezin kan op zitten), overal waar de baby komt. :)

Tijd

Een fine art newborn shoot neemt veel meer tijd omdat de baby eerst gesetteld moet worden. Er is ook tijd nodig voor pauzes (luier verschonen, eten, troosten, enz.)

De meeste newborn foto’s worden gemaakt als de baby diep in slaap is en daar zijn goede redenen voor. De pasgeboren baby kijkt scheel en beweegt constant met handen en voeten en als ze slaapt dan ziet ze er mooi en rustig uit, alle spieren zijn ontspannen en ze slaapt zo schattig en vreedzaam.

Een lifestyle newbornshoot begint meteen en het maakt niet veel uit wat jullie aan het doen zijn: koken, zitten, luier verschoonen, enz. :) Het maakt ook niet uit of de baby slaapt of niet. Deze shoot is korter.

Leeftijd baby

Een fine art newborn fotoshoot wordt meestal binnen twee-drie weken na de geboorte gedaan, wanneer de baby nog veel slaapt (heeft geen last van baby colics) en ze wordt makkelijker in een pose gebracht.

Voor een lifestyle shoot ben je niet echt gebonden aan de tijd. Dat kan meteen na de geboorte of na 4-6 weken gebeuren.

Setting

Een fine art shoot is geposeerd. Voor deze shoot worden de exclusieve handgemaakte props en verschillende achtergronden gebruikt. De fotograaf heeft zowel een rol als regisseur en als styliste. De styling speelt hierbij een grote rol.

Een lifestyle newbornshoot is niet geposeerd. De fotograaf is slechts getuige van de gebeurtenissen. Er wordt een reportage van jullie dagelijkse bezigheden met jullie pasgeboren baby gemaakt.

Iedereen kiest wat meer bij hem of haar past.

#fotograafnewbornAssen #newbornfotografieAssen #Assen #newbornfotografieDrenthe #babyfotograaf #newbornfotograafGroningen #Groningen #DocumentairegezinsfotografieDrenthe #OngeposeerdefamiliefotografieDrenthe #pasgeborenbabyfotografie #newbornshoot #newbornreportage #newbornfotosDrenthe #fotoshootDrenthe #kinderfotograafDrenthe #newbornfotografieGroningen #OngeposeerdefamiliefotografieGroningen #fotograafDrenthe #gezinsfotograaf #gezinsfotograafAssen #newbornreportageAssen #Drenthe #familiefotograafDrenthe #familiefotograafGroningen #familiefotograafFriesland #newbornreportage #pasgeborenshootDrenthe #Documentairefamiliereportage #newbornfotograafDrenthe #fotograafAssen #fotoshootAssen #gezinsfotograafDrenthe #babyfotografieDrenthe #lifestylefotograafDrenthe #kinderfotograafAssen #lifestyle #lifestylefotoshoot

bottom of page