top of page

Baby fotoshoot in Assen, Drenthe


Er komen veel aanvragen binnen voor een newborn shoot voor een baby van 6 weken oud of nog ouder. De newborn shoot kan tot 4 weken na de geboorte plaats vinden. Als de baby ouder dan 4 weken is dan spreken we niet meer over de newborn shoot maar over de baby shoot. :) Het verschil is wel groot! De baby shoot is veel korter omdat het kind niet meer wil liggen en zo lang slapen als een pasgeboren baby. De baby kan niet geposeerd worden als pasgeboren baby. De fotoshoot is afhankelijk van de baby’s “mijlpalen”, de baby kan zijn hoofd kan een beetje optillen, push up doen, voetjes vasthouden, enz..

Elke baby is uniek en heeft een “eigen” ontwikkelingstempo. Na de newborn periode is de volgende shoot tijd wanneer de baby makkelijk op zijn buik kan liggen. Dat is ongeveer na 4-5 maanden.

Daarna komt de zittende fase wanneer de baby zelfstandig kan zitten. Dat gebeurt rond 7-8 maanden. De volgende mooie periode is als de baby kan kruipen (8-10 maanden). En het laatste bijzondere moment in baby’s leven is de eerste verjaardag!

Styling speelt een belangrijke rol in de Fine Art fotografie. Er wordt alleen met exclusieve natuurlijke props gewerkt. De Fine Art shoot kan bij mij in de studio of buiten in de natuur plaats vinden.

Deze bijzondere baby jongen van 11 weken kwam uit Amsterdam voor zijn eerste shoot. De ouders waren te laat voor een newborn shoot maar ze wilden graag hun baby zo klein mogelijk op de foto te zetten omdat ze hebben gemerkt hoe hard de tijd gaat en dat de baby zo snel verandert. Dus dat kan ook! :)

bottom of page