top of page

Indringende portretfotografie


De meeste mensen willen graag hun staatsieportret met een grote glimlach ontvangen, waarop ze zo representatief mogelijk worden afgebeeld. Mensen met een masker op!

Dergelijke portretten zijn heel vaak ver van de werkelijkheid af. Elk mens is uniek. We zijn zo verschillend en dat is juist de schoonheid van ons.

Ik vind heel leuk om een “aha “ moment met de geportretteerde te hebben. Als ik even onder het masker mag kijken dan is mijn doel bereikt.

Een goed portret onthult de persoonlijkheid van de mens. En dat is altijd een verrassing, een zelfontdekking, een ontmoeting met zichzelf.

Ik was niet alleen achter de camera, maar ook vóór de camera om te begrijpen hoe ik me voelde en ik wilde graag mijzelf ontmoeten zonder masker op. Ik moet toegeven dat het een hele bijzondere ervaring was. We zien onszelf met andere ogen dan wie we zijn in de werkelijkheid. Het was een schok als eerste reactie, maar na een paar dagen was ik verliefd op mijn portretten. Dat ben ik, hoe ik van binnen ben en dat ik heb ik nooit gedurfd om te zien en te laten zien.

bottom of page