top of page

Newborn fotoshoot met grote broer en/of zus


Een tweede kindje op komst? Wat gaaf! Je wilt graag een fotoshoot voor pasgeboren baby's regelen. En je wilt natuurlijk beide kinderen samen op één foto vastleggen!

Ik kan je verzekeren dat we (jullie en ik) tijdens de shoot ons best zullen doen om deze foto voor jullie te maken! Er zijn enkele punten waarmee we rekening moeten houden bij het maken van deze foto's.

Oudere kinderen zijn echt verschillend.

Allereerst moeten we rekening houden met hun leeftijd.

Als het oudste kind nog geen 4 jaar oud is, dan kan hij/zij gewoon weigeren om deel te nemen aan de fotoshoot. Met veel geduld en creativiteit lukt het vaak toch! :)

Mijn allerbelangrijkste regel is: No push! Het moet een leuke ervaring zijn.

Bij een leeftijd van 2-4 jaar is de meest voorkomende foto dat het oudste kind naast de mand (bedje) waarin de pasgeborene ligt of dat beide op een kleedje liggen. Safety first!

Als jullie oudste 4 tot 6 jaar oud is, dan is het heel goed mogelijk om met dit kind af te stemmen, zij begrijpen dat de baby veilig moet zijn en zijn erg blij om deel te nemen aan de fotoshoot. Er is meer variatie mogelijk.

Met kinderen van 6+ zijn er meestal geen problemen - het zijn zeer betrouwbare jongens en meisjes!

Verder is het noodzakelijk om rekening te houden met het gedrag en reactie van het oudere kind. Het is soms een stressvolle situatie voor het oudere kind met de komst van een nieuw broertje of zusje. En zelfs de meest gehoorzame en stille kinderen kunnen soms gevoelig of zelfs explosief in de eerste weken reageren. De volwassenen moeten dit met begrip behandelen.

Probeer vóór de fotoshoot met ze te praten en uit te leggen wat er tijdens de opnames zal gebeuren. Vergeet niet ze eraan te herinneren hoeveel je van ze houdt en dat hun deelname heel belangrijk is!

bottom of page