top of page

Wat moet je weten over de fine art newborn fotoshoot


Op tijd boeken!

Wanneer jullie besloten hebben om een newborn fotoshoot te laten doen, dan is het aan te raden om nog tijdens de zwangerschap een afspraak te maken voor rond de uitgerekende datum.

Als de baby geboren is plannen we een definitieve datum.

De fotoshoot wordt tussen de 6 en 14 dagen na de geboorte van de baby gedaan. Door de bijzondere omstandigheden kan het soms iets later.

Duur van de shoot

Let op: een newborn fotoshoot kan zomaar 3-4 uur duren. Houd daar rekening mee.

De baby is de baas, hij bepaalt het tempo van de shoot. Het is belangrijk om veel geduld te hebben.

Styling van de shoot

Tijdens het kennismakingsgesprek wordt besproken welke kleuren en welke props wenselijk zijn. Alle newbornprops zijn aanwezig in de studio. Ik hou van simpel. Less is more!

Wees niet bang om persoonlijke props mee te nemen.

Ik vind het geweldig als een gezin een foto van een baby wil met iets persoonlijks en waardevols voor hen, of dat nu een rammelaar van papa , of een oud knufeltje van een mama, of een door oma gebreide mutsje of een armbandje van de grootouders is!

Baby poseren

Er zjn veel prachtige foto’s van newborn baby’s in verschillende poses op internet. Ik doe alleen natuurlijke poses. Elke baby heeft een voorkeurshouding. Sommige baby’s vinden het leuk om op de buik te liggen en niet op de rug of andersom. Ik ga met jullie baby mee.

Nabewerking foto’s

Ik bewerk alleen de hardnekkige oneffenheden op de huid en ik laat toch de huid zo natuurlijk mogelijk. De pasgeboren losse velletjes op de voetjes of handjes laat ik zitten omdat ik dat zo mooi en natuurlijk vind. Ik maak de foto’s in kleur en in zwart-wit.

Fotoshoot inhoud

De newborn fotoshoot bestaat uit foto’s van de baby alleen (close-ups, full body, detail foto’s), foto’s met ouders en eventueel ook met broertje/zusjes.

bottom of page