top of page

Voorbereidingen voor de familieshoot

Het bepalen van de goede kledingkeuze voor de fotoshoot kan uitdagend zijn, vooral als de groep groot is. Door eenvoudige, klassieke kleding te kiezen, help je je photo’s een tijdloos gevoel te geven. Waar moet je op letten?!

KLEDING COÖRDINATIE (Keep it neutral)

Het is wel mooi als jullie kleding op elkaar afgestemd is. Wat past bij de situatie (fotolocatie: strand, stad, park, bos, thuis, enz.)? Jullie kiezen de kledingstijl afhankelijk van de situatie: casual, formeel, sportief, etnisch, enz. Denk aan de locatiekleuren zodat je niet verdwijnt tussen deze kleuren (bijv. veel groen van het gras en bomen en groene kleding). Kies je ervoor om lagen te creëren? Kies dan voor dezelfde kleur of net een andere tint van dezelfde kleur. Zo gaat de aandacht nog steeds naar jou in plaats van naar enkel-en-alleen je outfit.

Kies samen voor 2-3 kleuren in een outfit. Wel kun je ervoor kiezen om in verschillende tinten van een kleur te werken, dit houdt nog steeds een bepaalde rust in je styling. Effen kleuren zien er vaak het beste uit. Drukke patronen, grote logo’s zijn afleidend, en je wilt echt dat de familie op de foto staat en niet de dominante kleding. Less is more!

JUISTE MAAT, LENGTE & KREUKVRIJE KLEDING

Kleding moet ook comfortabel zijn. Tijdens de shoot is belangrijk dat jij makkelijk kan bewegen (op de grond zitten, bukken, armen omhoog, rennen, enz.). De shoot is spontaan, er komt veel beweging aan te pas. De juiste maat is ook van belang zowel voor de volwassenen als de kinderen (niet te krap of bulky). Zorg dat je ondergoed niet zichtbaar is. (Ondergoed moet bij vooekeur huidkleurig zijn).

Kies voor kreukvrije stoffen.

VROUWEN KLEDING

Het is aan te raden om eerst de kleding voor de vrouwen te kiezen.Vrouwen kiezen de kleding die hun heel mooi staat. Mannen kiezen voor een effen kleuren top (overhemd, trui,t-shirt, enz.), die een “perfect match” met de kleding van vrouw maken. Kinderkleding komt als laatst.

ACCESSORIES (Don't overdo it!)

Accessories kunnen helpen om jullie outfit nog meer te matchen (bijv. de riem van een man komt in overeen met de oorbellen of sjaal van de vrouw, enz.) Niet te extravagant dat neemt de aandacht van jou weg te!

HAAR, HUID, NAGELS

Het is van belang dat je haar voor de shoot gewassen wordt (volwassen en kinderen). Te veel gel in het haar ziet er zo uit alsof het haar niet gewassen is. Los haar ziet er vaak het beste en natuurlijk uit. Houd het daarom lekker los, een beetje wind is helemaal niet erg en geeft je misschien wel die gewilde look. Draag je een hoed? Het geeft wat extra.

Handen komen ook veel in beeld. De nagels moeten er netjes uit zien.

Bovenal werkt een goed humeur en een glimlach mee aan een uitstekend resultaat!

bottom of page